Koliko traje oporavak nakon presadjivanja kose

Na ovo pitanje ne postoji jedinstven odgovor, jer zavisi od toga šta radite i koji postupak imate. Uopšteno, minimalno vreme koje pacijent treba da sačeka pre nego što se vrati na posao je jedna nedelja ako je izvedeni postupak presadjivanja kose FUE i dve nedelje ako je FUT (traka). FUT može biti fizički invazivniji kao postupak, tako da bi moglo potrajati duže nego što se oporavi. Budući da se tokom FUT-a vrši zatvaranje rana, većina klinika takođe zahteva da pacijenti sačekaju jednu do dve nedelje da im se skine šav ili hirurški spajalice.

Međutim, imajte na umu i druga razmatranja. Sa FUT-om, uglavnom ne morate da brijete čitavu glavu. Ako imate FUE presadjivanje kose, mnoge klinike će morati da izvedu da vam bude obrijana glava, bilo delimično ili u potpunosti, da bi pravilno izvršili postupak. Razlog za to je što pruža hirurgu jasno vidno polje donorskih područja za efikasno i sigurno branje folikula. Područje primaoca takođe se može obrijati radi istih prednosti ako imate jasno vidno polje. Za FUT, obrijano je samo područje neposredne ekscizije.

To omogućava dulju dlaku donora iznad ureza da prekrije šavove ili spajalice koji se koriste za zatvaranje rana i pomoći će da se sakrije područje donora tokom prvih nekoliko nedelja zarastanja. Ako vaša klinika ne obrije područje primaoca radi postavljanja transplantata, možda ćete se moći vratiti na posao čak i pre nedelju dana zbog nedostatka vizuelnih dokaza da ste imali operaciju transplantacije kose. Ali, ako vašoj klinici bude potrebno obrijati regiju primaoca, to može da odloži vaš povratak na posao zbog neizbežnih komplikacija prilikom oblikovanja kose koje ćete doživeti. Bez obzira za koji se postupak odlučite, raspitajte se sa svojim lekarom o vremenu oporavka i prekidu koji ćete doživeti.

Једно мишљење на „Koliko traje oporavak nakon presadjivanja kose“

  1. Повратни пинг: Transplantacija kose – Super oglasi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *